Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Bővebben az ÁSZF-ben olvashatsz róla. 
Elfogadom
Menü

Djeco pillegyurma - négy színben

A Djeco nem csak egy, a nagy márkák közül. A Djeco az a minőség, játékosság, kreativitás és finomság, amit nagyon szeretünk, örömmel használunk és szeretettel ajánlunk.

Finom, puha, gyúrható, téphető, formázható pillegyurma négy színben (tégelyenként 140 g). Zsíros, színes foltokat nem hagy maga után, egészségre káros anyagokat nem tartalmaz.

Leírás

Gondolataink a kézműveskedéshez

Az alkotás nagyon komoly dolog.

Ha támogatóan vagyunk jelen az alkotni vágyó, az alkotó gyerek mellett, a lénye azzá válhat általa, ami ő maga. Erős, tudatos, önmagát kifejezni képes, a gondolatait, érzelmeit (fel)ismerő ember válhat belőle.


De mi a hatékony támogás a témában?

  • Kevés, de minőségi anyag és eszköz.

  • Letisztult, tágas tér az alkotáshoz.

  • Szabadság az alkotásban. (Igen, teljesen rendben van, ha kék a macska és piros a fű. Kapjon a gyerek egy naaaagy papírt (főleg, ha kicsi a gyerek), és a korának megfelelő eszközt hozzá. A többi az ő dolga. Ezzel sokkal többet kap, mintha mi rajzolnánk neki, vagy ha például színezőt kapna, ami azzal, hogy több, valójában kevesebb.)

  • Az én őszinte kíváncsiságom, és éber jelenlétem. Ami akkor ad a legtöbbet, ha sokkal inkább arra irányul, hogy mit élt át a gyerek az alkotás közben, mint arra, hogy milyen lett maga az alkotás.

Mert amikor a hatalmas papírra a frissen kapott marokkrétával sok kusza vonal kerül

...minden vonal arról mesél, milyen csodás nyomot hagy a kréta a papíron. És ahogy mozgatja a gyermek a kezét, úgy kanyarognak a vonalak. Valójában ez maga a csoda, amit megélhet a gyermek, hogy ő az okozója. Felemelő érzés. Örüljünk együtt vele, s biztosítsunk számára nagy papírt (A3-asnál nem kisebb, de lehet óriási csomagolópapír is) és a nagy, minden oldalán nyomot hagyó írószerszámot.

Iskolás korban


...Az A4-es papír ideje is eljön. Ekkor válik a gyerek keze (és agya) képessé arra, hogy kisebb léptékben gondolkozzon, dolgozzon. A nagy gyöngyök után fűzhetünk kisebb gyöngyökből ékszereket, ezt-azt, a furcsa gyurmaalakokat felváltják a kifinomultabb gyurmafigurák, a marokkréta mellé beléphet a (vastag, háromszögletű) ceruza, és így tovább.

Minél inkább a semmiből jön létre a valami, annál igazibb

Annál inkább belülről jön, annál inkább természetes, erősítő, fejlesztő. Ezért nem találsz nálunk olyan ál-kézműves eszközt/játékot, ahol a dobozból már minden készen jön ki, és a gyerek dolga mindössze annyi, hogy előre meghatározott módon, a biztosított anyagokból elkészítse a csomagoláson bemutatott bármit. Bár ezeknél a játékoknál a gyors siker garantált, de nincs lehetőség se munkára, se képzelőerőre, se kitartásra, se saját maga „belevivésébe”, így a kész termék se nem igazi alkotás, se nem a munka gyümölcse, és az öröm, a büszkeség ami vele jár, hát, az sem az igazi.

Keresés