Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Kötős kenguruk (mei taiok)

     ► Simulósak és kötözősek, mégis egyszerűbbek, mint a kendők – Ázsiai ihletésű hordozók akár kicsiknek, akár nagyoknak

 

Mennyire egyszerű használni a mei taiokat?

Gyorsabb és könnyebb velük magunkra venni a babát, mint a kétségtelenül legmacerásabb kötözős kendőkkel, viszont kb. ugyanennyivel munkásabb a használatuk, mint a legegyszerűbb hordóeszközöké (pl. a csatosoké vagy a Bondolinóé). Egyszerűségben kb. félúton vannak a kettő között.

Összérzetben is valahol a kendők "minden ponton pont úgy ölel ahogy én akarom" és a csatosok hátizsák-érzete között vannak. Méghozzá azért, mert a kötős kenguruk hátrésze és pántjai sík alakúak, így igaz, hogy pántokkal és hátrésszel van dolgunk, de azokat mi alakítjuk magunkra és a babára.


Mekkora gyereknek jó?

Ez az adott mei tai méretezésétől függ. Sok mei tait úgy méreteznek, hogy nagyobbacska csecsemőkortól használhatóak lényegében akármeddig.

A kicsiknek készült mei taiokat bébi taioknak hívjuk. Ezek jellemzően újszülött kortól nagyobbacska csecsemőkorig jók.


Kendős tai – mi az?

Nagy mei tait és bébi tait is varrnak szövötthordozókendő-anyagból, ezeket hívjuk kendős tainak, illetve kendős bébi tainak. A kendős taioknak nem csak az anyaguk más. A vállpántjuk a baba fenekén szélesen teríthető is, ami nagyon jó súlyelosztást biztosít az egészen nagy gyerek hordozásánál is.


Hogyan használható?

A kötős kengurukkal elöl, csípőn és háton is hordozhatunk. A pántok minden pozícióban többféleképpen vezethetőek, így megtalálhatjuk a kényelmi szempontjainknak és a pillanatnyi helyzetnek megfelelő megkötést.

Kötözés közben a vállpántok leérnek a földre; ez van, akit zavar.


Állíthatóak a mei taiok a babához?

Igen, minden mei tainak állítható a szélessége és a magassága akkor is, ha nincsenek rajta olyan alkatrészek, amik erre valók.

Ha a hátrész alsó szélességét szeretnéd csökkenteni, megteheted, hogy összehúzod azt egy egyszerű pertlivel vagy kifejezetten erre a célra készült szűkítőhevederrel. Akármennyit nem szűkíthetünk így büntetlenül, mert ha sokat húznánk alul, akkor lötyögne, azaz nem tartaná a babát szorosan fölül. Az, hogy mennyit szűkíthetünk, azon is múlik, hogy milyen testalkatú ember viszi így a babát, és azon is, hogy hogyan vezetjük azután magunkon a vállpántokat.

A mei taiok hátrészének a magassága rövidíthető azzal, ahogyan a babát belerakjuk a hordozóba.

Vannak olyan mei taiok, amelyeken beépített állítási lehetőségek vannak. Sok megoldás remekül működik, vannak azonban a piacon olyanok is, amik messze nem válnak be olyan jól/olyan széles mérettartományban, mint ahogyan azt a gyártó kitalálta. A mei taiok állíthatósága tehát messze nem a beépített alkatrészeken múlik.


Mire figyelj, mielőtt mei tait vásárolsz?

Az alapanyagok, amikből az adott mei tai készül, meghatározzák annak használhatóságát és kényelmét. A csúszós és/vagy "tartás nélküli", laza szövésű textilből készült eszköz pántjait nem lehet (jól) teríteni, illetve a terítést nem őrzik meg, amitől aztán nehezebb vinni a gyereket.

A derék- és vállpántok szélessége és a párnázás minősége ugyancsak nagyon fontos. A túl keskeny pántok csak kis helyen osztják el a súlyt, ami kényelmetlen. A szegényesen vagy nem megfelelő (formavesztő) tömőanyaggal bélelt derékpántok összeesnek, összezsugorodnak a gyermek súlya alatt, a vállpántok pedig meghúzzák a vállat, hiszen az ide eső súlyt a bélelés helyett a váll viszi el. Úgy próbálhatod ki, hogy megfelelő-e a párnázottság, hogy összeszorítod a tenyereddel a pántot - ha visszaugrik az eredeti formájára, illetve nem engedi magát akadálytalanul összegyűrni, összeszorítani, akkor valószínűleg jól párnázott. Ha viszont összegyűrhető, mint egy ruhadarab, akkor a minősége kívánnivalót hagy maga után.


Megbízható mei tai márkát keresel?

Ajánljuk választékunkat, hiszen azért ezeket áruljuk, mert ezekkel maximálisan elégedettek vagyunk:

Kipróbálásra és kölcsönzésre tartunk sok más márkát is, hogy megtaláld az igazán kedvedre valót.


Hordozási tanácsadónk szívesen segít a választásban

...és bármely további kérdésedre örömmel válaszol. Állunk rendelkezésedre!

Keresés