Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Bővebben az ÁSZF-ben olvashatsz róla. 
Elfogadom
Menü

Manduca® csatosok: First vs XT

Manduca® csatosok: First vs XT Mi a különbség a két népszerű manduca csatos között? Melyiket válasszam?
A különbség a baba körüli hátrész kialakításában van.

Szélesség

A first 30 cm széles. Külön szűkítőhevederrel szűkíthető, és külön bővítővel növelhető.
Az XT alján a szélesség állítható: keskeny a fix levarrt rész (16 cm) és egészen 50 cm szélességig kihúzható két oldalt. A hátrész teteje, a két vállpánt közötti rész keskenyebb az XT-nél, ezért jó kisebb babákra is, ezért működik jól vele a bevarrt szűkítés egészen pici babákkal is.


Magasság

A first hátrészének magasságát két állásban tudod állítani. Összecipzározva 31 cm, kinyitva 38 cm.
Az XT magasságát három állásban tudod használni: összecipzározva 31 cm, a zipinnel 38 cm, teljesen kinyitva pedig még hosszabb.
Mindkét csatos magasságát tudod állítani, illetve finomhangolni a felvétel módjával is.

Akkor mikortól meddig jók?

First: 3 hónapos kortól és legalább 5 kilós testmérettől addig a testméretig, mint amekkora egy átlagos kettő éves gyerek, bővítőbetéttel addig a testméretig, mint amekkora egy átlagos három éves gyerek.
XT: hat hetes kortól és legalább 4,5 kilós testmérettől addig a testméretig, mint amekkora egy átlagos három-három és fél éves gyerek.

Alvócsuklya

Ha biztos vagy benne, hogy nem lesz most rá szükséged, mindkét eszköznél el tudod rejteni a hátrész tetején lévő zsebbe. A firstnél a zsebet tépőzár zárja, az XT esetén belül két fül alá kerül a használaton kívüli kapucni. Az XT csuklyája nagyobb (hiszen tovább jó az eszköz).
Az XT esetében a csuklya végén gomb és gumiakasztó található. Így az alvócsuklyát feltekerve, a gombbal a hevederhez tudod rögzíteni, így tarkótámaszként is használhatod, ha elaludt elöl a babád.

Anyaga

Mindkét csatosnál biopamutot használnak. (first esetében vannak kenderes változatos is).
A first csatosnál a hátrészen két réteg van, az XT esetében azonban egy réteg.


Milyen a hordozó személynek?

A hordozó személy szempontjából az XT nem hozott újdonságot: ugyanaz a jól eltalált párnázottság, ugyanaz a derékpánt (apró különbség található a derékpánt ívén, de ez felvéve nem érződik).

Ha first csatost próbáltál és XT-t szeretnél venni, ezt látatlanban is megteheted, ugyanolyan kényelmes lesz neked. És fordítva, ha az XT kényelmes és jó, a first is az lesz neked. (minden más csatos esetében mindig próbát javaslunk, mert minden márka minden csatosa más szabású).

Apró különbség még a keresztpánt: a first esetében a vállpánton lévő hevederhez van rögzítve és a hevederen lehet elmozgatni.
Az XT esetében a vállpántra lehet felhúzni (és le is venni), így több az állítási lehetőség, biztosan neked kényelmes magasságba tudod tenni; de el is lehet veszíteni sajnos.

Keresés