Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Bővebben az ÁSZF-ben olvashatsz róla. 
Elfogadom
Menü

Djeco marokkréta - 12 színű virág

Ár:
3.220 Ft

A Djeco nem csak egy, a nagy márkák közül. A Djeco az a minőség, játékosság, kreativitás és finomság, amit nagyon szeretünk, örömmel használunk és szeretettel ajánlunk.

Figyelem! A marokkréta elengedhetetlen tartozéka a kisgyerekes háztartásoknak!

Elérhetőség: Raktáron

Leírás

Gondolataink a kézműveskedéshez

Az alkotás nagyon komoly dolog.

Ha támogatóan vagyunk jelen az alkotni vágyó, az alkotó gyerek mellett, a lénye azzá válhat általa, ami ő maga. Erős, tudatos, önmagát kifejezni képes, a gondolatait, érzelmeit (fel)ismerő ember válhat belőle.


De mi a hatékony támogás a témában?

  • Kevés, de minőségi anyag és eszköz.

  • Letisztult, tágas tér az alkotáshoz.

  • Szabadság az alkotásban. (Igen, teljesen rendben van, ha kék a macska és piros a fű. Kapjon a gyerek egy naaaagy papírt (főleg, ha kicsi a gyerek), és a korának megfelelő eszközt hozzá. A többi az ő dolga. Ezzel sokkal többet kap, mintha mi rajzolnánk neki, vagy ha például színezőt kapna, ami azzal, hogy több, valójában kevesebb.)

  • Az én őszinte kíváncsiságom, és éber jelenlétem. Ami akkor ad a legtöbbet, ha sokkal inkább arra irányul, hogy mit élt át a gyerek az alkotás közben, mint arra, hogy milyen lett maga az alkotás.

Mert amikor a hatalmas papírra a frissen kapott marokkrétával sok kusza vonal kerül

...minden vonal arról mesél, milyen csodás nyomot hagy a kréta a papíron. És ahogy mozgatja a gyermek a kezét, úgy kanyarognak a vonalak. Valójában ez maga a csoda, amit megélhet a gyermek, hogy ő az okozója. Felemelő érzés. Örüljünk együtt vele, s biztosítsunk számára nagy papírt (A3-asnál nem kisebb, de lehet óriási csomagolópapír is) és a nagy, minden oldalán nyomot hagyó írószerszámot.

Iskolás korban


...Az A4-es papír ideje is eljön. Ekkor válik a gyerek keze (és agya) képessé arra, hogy kisebb léptékben gondolkozzon, dolgozzon. A nagy gyöngyök után fűzhetünk kisebb gyöngyökből ékszereket, ezt-azt, a furcsa gyurmaalakokat felváltják a kifinomultabb gyurmafigurák, a marokkréta mellé beléphet a (vastag, háromszögletű) ceruza, és így tovább.

Minél inkább a semmiből jön létre a valami, annál igazibb

Annál inkább belülről jön, annál inkább természetes, erősítő, fejlesztő. Ezért nem találsz nálunk olyan ál-kézműves eszközt/játékot, ahol a dobozból már minden készen jön ki, és a gyerek dolga mindössze annyi, hogy előre meghatározott módon, a biztosított anyagokból elkészítse a csomagoláson bemutatott bármit. Bár ezeknél a játékoknál a gyors siker garantált, de nincs lehetőség se munkára, se képzelőerőre, se kitartásra, se saját maga „belevivésébe”, így a kész termék se nem igazi alkotás, se nem a munka gyümölcse, és az öröm, a büszkeség ami vele jár, hát, az sem az igazi.

Keresés