Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Bővebben az ÁSZF-ben olvashatsz róla. 
Elfogadom
Menü

Szövött hordozókendő

Ár:
0 Ft

A SOKOLDALÚ

A születés pillanatától bármeddig jó, a hordozós kor után pedig hintának, hintaágynak, takarónak is kitűnően beválik. Rendkívül sokoldalú hordozóeszköz: bármekkora baba elöl-, csípőn és háton hordozására is alkalmas, és mindhárom esetben számtalan kötésmódból válogathatunk a testalkatunknak, az élethelyzetünknek, a preferenciáinknak megfelelően. Választhatunk kötést akár aszerint is, hogy egy, kettő vagy három rétegben szeretnénk, hogy a babán legyen a kendő. Az egyes kötésmódok jól átvariálhatóak egymásba: a háton lévő babánkat csípőre tehetjük, ha pl. szopni szeretne, vagy éppen a csípőn elaludt babánkat hátra tehetjük, hogy kicsit könnyebben lehessünk.

Sokféleképpen lehet benne szoptatni; extrém esetben két gyermek is hordható egy kendővel.

Elérhetőség: Tudj meg róla többet!

Leírás

Mekkora babához használható?

A születés pillanatától akármeddig.

Milyen pozíciókban használható?

Elöl, csípőn és háton.


Előnyei

Rendkívül sokoldalú hordozóeszköz: számtalan kötésmódból válogathatunk elöl, csípőn és háton is az élethelyzetünknek, a testalkatunknak, a preferenciáinknak megfelelően. Választhatunk kötést akár aszerint is, hogy egy, kettő vagy három rétegben szeretnénk, hogy a babán legyen a kendő. Az egyes kötésmódok jól átvariálhatóak egymásba: a háton lévő babánkat csípőre tehetjük, ha pl. szopni szeretne, vagy éppen a csípőn elaludt babánkat hátra tehetjük, hogy kicsit könnyebben lehessünk.

Sokféleképpen lehet benne szoptatni.


Hátrányai

  • A hordozókendők pontos, helyes, kényelmes használatának a megtanulásához kell a legtöbb idő és kitartás a hordozóeszközök közül.
  • Kötözés közben leér a földre.

Mire figyelj, amikor szövött hordozókendőt választasz?

  • A hosszára: kérd hordozási tanácsadónk segítségét, hogy a szempontjaid és a testkalkatod figyelembevételével kitaláljátok, hogy milyen hosszú kendő a nektek való.
  • A minőségére, ami múlik a szövésén, a fonal vastagságán, az anyag sűrűségén stb.
  • Van, aki a lengébb kendőket szereti: így kevesebb anyagot kell mozgatni, és lengébb, szellősebb, könnyedebb viselet. Mások a sűrűbbek mellett teszik le  a voksukat: ezek jobban támogatják a hordozó személyt nagy súlyú babák hordozásakor, kevésbé vágnak, nyomnak, mint a vékonyabbak.
  • Az anyagösszetételére. A legtöbb hordozókendő 100% pamut vagy biopamut. A kevertszálas kendők a keverés arányában hordozzák a pamut melletti másik anyag tulajdonságait, azaz például egy 50% len és 50% pamut kendő eléggé gyűrődős, hűvös, kellemes tapintású a lentől, és jól köthető, rugalmasan idomuló, mégsem a végletekig gyűrődő a pamuttól.
  • A szegésekre, a középjelzésre, a szín- és hátoldalra: technikai segítséget jelent kötözés közben, ha a kendő két hosszanti szegése különböző színű, ha van jól tapintható középjelzés a kendő mindkét hosszanti oldalán, illetve ha a kendő színe és visszája különböző színű.

Megbízható szövött hordozókendő márkát keresel?

Nagyon sok jó és kiváló minőségű szövött kendő van a piacon. Ezeket nagyon szeretjük és jó szívvel ajánljuk, de sok más márka is van: Didymos, Hoppediz, Liliputi, Diva, Wermli, Fidella, BelleLelle, Andalgo, Oscha, Nandu ÖKO, 
Kipróbálásra és kölcsönzésre tartunk sok más márkát is, hogy megtaláld az igazán kedvedre valót.

Videók

Keresés