Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Bővebben az ÁSZF-ben olvashatsz róla. 
Elfogadom
Menü

Óvári Enikő: A VBAC-titok

Ár:
5.500 Ft

Óvári Enikő, dúla, közgazdász, újságíró, VBAC-anya hiánypótló kézikönyve császármetszés utáni hüvelyi szülésre készülőknek.

Elérhetőség: Raktáron

Leírás

Hiánypótló, magyar nyelvű kézikönyv született hazai, VBAC-támogató, elismert szakértőkkel, érintett anya tollából. Minden, ami VBAC, felkészülés, betegjogok, orvos- és kórházválasztás, test és lélek felkészítése, szülőszobai kommunikáció, statisztikák, ajánlások. 10 szakember (akiket a napokban itt bemutatunk nektek) praktikus tanácsok - dr. Gutmann Orsolya szülész-nőgyógyász szakmai lektorálásával, dr. Andrek Andrea pszichológus ajánlásával.


2022. december 16-án hirdették ki Az Év Könyve 2022 irodalmi díj nyerteseit. Ismeretterjesztés kategóriában a Császárvonal gondozásában megjelent A VBAC-titok című könyv nyerte el az első helyet. A császármetszés utáni hüvelyi szülésről szóló kézikönyv majd’ 100 jelölt közül bizonyult a legjobbnak.

„Amikor megláttam VBAC-könyvemet a mezőnyben, nem gondoltam, hogy dobogós helyre kerülhet, annak ellenére, hogy szeptemberi megjelenése óta számos pozitív visszajelzést kaptam. A legnagyobb elismerés az érintettek üzenetein túl leginkább szülésznőktől érkezett – akikkel korábban még a kórházban fekvésem alatt találkoztam. A szavazás ismeretterjesztés kategóriájában ráadásul olyan nagy nevekkel volt versenyben, mint Máté Gábor vagy Orvos-Tóth Noémi, így végig csak csendben reménykedtem. Az eredményhirdetés éjszakáján és reggelén nagyon izgatott voltam, és amikor megláttam, hogy tényleg megnyertük, sírtam a boldogságtól” – meséli Óvári Enikő, A VBAC-titok szerzője. Mint mondja, ez a díj egy dolgot világosan jelez: amit a kötet összeállításával és megjelentetésével célul tűzött ki – a kismamák információhoz való hozzáférésének segítése a témában – valóban megvalósulni látszik.


Magánkiadás, Budapest, 2022

160 oldal, puhatáblás · ISBN: 9786150155210


„Ez volt az én lélekgyógyító szülésem. Úgy érzem, azzal, hogy a kisebbik lányom természetes úton született, a nővére is újra megszületett, az én háborgó lelkem pedig megnyugodott” – ez az érzés, gondolat vezetett oda, hogy többet foglalkozzak a császármetszés utáni hüvelyi szülés témakörével, a hozzá kapcsolódó tévhitekkel. Egy gyermek születése életre szóló esemény, annak tapasztalata egy életen át elkísér minket, édesanyákat. Remélem, hogy a könyv sokaknak nyújt támpontot, kapaszkodót, segítséget, érzelmi támogatást ezen az úton.

Keresés