Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü
Itt jársz éppen: > Kezdőlap >

Onbu

Onbu

Onbu Onbu: az ázsiai ihletésű onbuhimo új változata, a derékpánt nélküli hordozó

Az onbuhimo eredetileg áll a hátrészből és vállpántokból. A vállpántokat a hátrész aljához karikával vagy egy bújtató segítségével lehet rögzíteni és méretre állítani.

A hordozós piacon manapság az újabb változatával találkozhatsz: a vállpántok a hátrész aljába csatlakoznak és a csatosokhoz hasonlóan hevederekkel lehet a hordozó személy méretére állítani.


Előnye...

..., hogy könnyű hordozó, kis helyen elfér és egyszerű a használata. Kifejezetten magasra is kerülhet vele a baba a hátadon. Mivel nincs derékpántja, kevésbé fordul el a ruha, nem vág be a derékpánt. Ideális rövid távon, kisebb utakra.


Hátránya...

..., hogy nincs derékpántja. Ezért vállra terhel, a törzsizmoknak jobban kell dolgozniuk. Kifejezetten magasra is kerülhet vele a baba a hátadon: így még jobban eltávolodik a súlypontja a tiedtől, ezért is érezheted megterhelőbbnek az onbúval való hordozást. Így ezzel az eszközzel valószínűleg rövidebb ideig tudod vinni a gyermekedet, mint más, a súlyt jobban eloszlató eszközzel.


Hogyan használható?

Legelterjedtebb használati módja a háton hordozás, de elöl is lehet használni. 


Onbu várandósan

Sokszor felmerül az onbu abban az esetben, ha valaki várandósan hordoz. Nagyon változatos, hogy melyik nő, hogyan éli meg a várandóságát. Van, akinek az első hetekben vagy hónapokban hastájékon minden zavaró, még az amúgy nem szűk nadrág is zavaró. Ilyenkor jobban eshet a hordozás onbúval. Amúgy nem kell attól tartanod, hogy bármilyen eszköz megnyomhatná, vagy elszoríthatná a hasadat, vagy a sok réteg alatt bent a formálódó magzatodat, tehát nem kell várandósan onbút használni. Ugyanakkor jó azt is figyelembe venni, hogy az onbu használatával nagyobb terhelés esik a törzsizmokra, mint más, a derékra is terhelő eszközökkel. Ezért az aranyszabály: figyelj magadra és a tested jelzéseidre, és az alapján válassz eszközt, hordozási módot.


Mire figyelj, mielőtt onbut vásárolsz?

A gyereked méretére, a súlyára, hogy mennyit és milyen hosszan vinnéd, és hogy ez bírható-e neked onbuval.
A különböző márkák esetében különbözik a szabása, méretezése, beépített állíthatóságai és a vállpántok párnázottsága. 

Keresés