Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Magyar rendőrautó a Bburagotól

Ár:
2.495 Ft

Az autók és munkagépek egy külön világ. Az autózás több, mint tologatás: elmélyülés, szenvedély, átlényegülés, szerepjáték, örömteli kikapcsolódás és nem mellesleg szép tárgyak.

Elérhetőség: Rendelhető

Leírás

Ez egy valódi Audi A6 Avant kombi rendőrautó  1:43 arányú másolata. Nem csak kék-fehér színe, de a "Rendőrség", a "Szolgálunk és védünk" feliratok, a 112-es hívószám megjelenítése, s minden apró részlete olyan, mint az igazié. Sőt, nyitható az ajtaja is, és a belső kidolgozása is aprólékos, ízléses, "igazi". Nem csak kisgyerekek, de gyűjtők vagy a rendőrös dolgokért lobogó felnőttek is örülnének neki.


Anyaga, mérete

  • anyaga: festett fém kaszni, műanyag kiegészítő elemekkel
  • mérete: kb. 14 cm

Kisautó választáskor jó, ha gondolunk...

Az autó anyagára

Hatalmas csalódás az ajándékban és a világban, ha a kapott kisautó rövid időn belül eltörik, szétesik, kiesik a kereke, letörik valamije. Nem mellesleg a játékból adódó balesetekkor a kisgyerek azt éli meg, hogy valamit nem jól csinált, elrontott. Pedig valójában az autója volt alkalmatlan a játékra... Az autó anyaga tehát legyen megbízható, ezen kívül kellemes tapintású. Ez a legkisebbeknél leginkább fa eszközt jelent (szép és masszív is), míg a nagyobbaknál fém-műanyag keverékeket, ahol az autó teste fém, mint a "nagyoknál", és bizonyos elemek tartós, szépen el- és kidolgozott, jó minőségű műanyagból készültek.

Az autó felépítésére

Minél kisebb gyermeknek szeretnénk örömet okozni, annál fontosabb, hogy az autó ne legyen részletgazdag, és ne legyenek levehető, kinyitható, szétrágható alkatrészei. Az ovisok már szeretik a "felismerhető" autókat, márkákat, színeket, és a kis gumikerekeket sem eszik meg, vesztik el. A nagyobbaknak izgalmas lehet az utánfutó, a kinyitható ajtó, az apró extrák, a gyűjtő kamaszoknak/apukáknak/anyukáknak pedig a finom kidolgozottság imponál igazán. 

Az autó méretére

Minél kisebb marokba szánjuk az autót, annál fontosabb a mérete. Ovis kor alatt az autó legyen kifejezetten masszív, kevéssé kidolgozott, és viszonylag nagy. Akár négykézláb is rá lehessen nehezedni, és a kevéssé kifinomultan mozgó kezecske is stabilan foghassa. Nagyobbaknál a méret már inkább esztétikum, jó, ha passzol a többi autója méretéhez, befér a garázsba, és hasonlók.

A méretek nem mindig centiméterben vannak megadva. Azoknál az autóknál, amik profi modellautók (is), a nagyok hű másai, ott többnyire a kisautó eredeti, nagy autóhoz való arányát találjuk. Azoknak akik nem tudják, hogy ezek a számok hogy viszonyulnak a centikhez, segítségképpen pár autó méretét kigyűjtöttük arányosan és centikben is. 

Milyen autó? Méretarány Körülbelüli hossza
Ferrari 1:18 25 cm
Porsche 1:24 18 cm
Ferrari 1:24 18 cm
Trabant 1:30 11 cm
Volkswagen retro kisbusz 1:32 14 cm
Polski Fiat 1:34 11 cm
Ferrari  1:43 10 cm
New Holland homlokrakodó 1:50 14 cm
Porsche 1:60 7,3 cm

Keresés