Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü
Itt jársz éppen: > Kezdőlap >

Babahordozás

Babahordozás

Melyik a legjobb hordozóeszköz?

Amikor ezt a cikket írtuk, még nem ismertünk titeket. Sőt, most te olvasod a válaszunkat, de holnap már másvalaki fogja. Ezért a válaszunk itt nem lehet személyre szabott, csak általános. Általánosságban pedig nincsen legjobb hordozóeszköz.

Ugyanis minden hordozónak vannak előnyei és hátrányai - nincsen olyan hordozó, ami minden szempontból jobb lenne, mint a többi. Instant válasz tehát nincs a kérdésedre. De ne veszítsd kedvedet - segítünk, és kitaláljuk, hogy nektek melyik a legjobb!

Hogyan öltöztessem a babát a hordozáshoz - hidegben?

Külön vagy együtt?

Az együtt öltözés azt jelenti, hogy hordozáshoz nem öltöztetjük be külön-külön a babát és magunkat, hanem a szobában szokásos ruhában vesszük magunkra a babát, majd olyan pulcsit/kabátot veszünk, ami jó kettőnkre együtt.

 

Mik az előnyei a közös öltözésnek?
Hordozós kabátok

A Hordozóházban varratott kabátok

Elölhordozós kabát

A te saját kabátodat alakítjuk át hordozós kabáttá. A kabátod az általad igényelt hosszban kap egy általad választott színű polár- és/vagy softshell betétet. A betét a kabát fajtájától függően cipzárral vagy gombbal rögzíthető a kabátra. A bővítő betét bőségét a fenti és az alsó részén is gumi és rugós zsinórvég segítségével állíthatod tetszőlegesen. Az így kapott kabát várandós kabánként is jól működik. A betétet bármikor egyszerűen kiveheted a kabátból, és visszakapod az egyszemélyes kabátodat.

Mindenhol állítható hordozót keresel?

Szűkítsük a hátrészt a baba terpeszméretéhez

Ezt akkor is megtehetjük, ha a hordozónak nincsen erre a célra saját, beépített alkatrésze. Létezik ugyanis a hordozókhoz egy olyan kiegészítő, ami ezt a célt szolgálja: a gumis szűkítőheveder.

A szövött kendő a legjobb a kisbabáknak, ugye?

Mi kell a babának?

A babának - legyen bármilyen kicsi - nem erre vagy arra a hordozóra van szüksége, hanem mindenekelőtt a testközelségre; arra, hogy rajtad legyen. És arra még, hogy biztonságos, kényelmes, terheletlen, egészséges pozícióban legyen rajtad.

Mikortól tehetem a babámat hátra?

Milyen lenne háton?

A babád a hátadon ugyanolyan szorosan rád simul, mintha elöl lenne. Háton hordozva is hallja a szívverésedet, veled rezdül, ugyanabban a biztonságos, egészséges és terheletlen pozícióban van a megfelelően használt eszközben, mint elöl. Te is érzed minden rezdülését a testeden: érzed, ha elalvóban van, mert elernyed rajtad, érzed, ha megijed, vagy ha lelkesen reagál valamire.

Most szeretném kezdeni a hordozást...

Kendőtől csatosig sok eszköz közül választhatsz!

Kezdd videósorozatunkkal! Mit jó tudni ebben a témában? Ez a videósorozat segít az eszközválasztásban.

Hogyan válasszak csatos hordozót?
Mi alapján válasszak? Melyik márka jó a babámnak?
Még nem tud ülni a babám. Melyik hordozó a legjobb neki?

Olyan hordozót válassz, amiben a baba biztonságos, egészséges és terheletlen pozícióban van, és amiben ez a pozíció stabilan megmarad akkor is, ha mozogsz. Milyen ez a pozíció, és milyen a baba a hordozóban ilyenkor?

Keresés