Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü
Itt jársz éppen: > >

Hordozás

Meddig igénylik a gyerekek a hordozást?

Kis baba – nagy baba

A frissen született baba mindig rajtunk lenne, és nem véletlenül. Hiszen ha a testén érzi a mi testünket, azzal rendkívül sokat kap a fejlődéséhez. Nagyjából az első fél év nagyon intenzíven együttlevős.

Pihenőszék, autósülés, babahinta, bébifotel, bébikomp? Árt? Nem árt? Nézzük meg! A mozgás meghatározó jelentőségű a gyerekek fejlődésében. A mozgás az alapja a testtudatnak, a gondolkodásnak, a beszédértésnek és a beszédnek, a tanulási képességeknek, az írásnak, az olvasásnak… És mindennek ellenére a mozgás egészséges fejlődéséről nagyon keveset tudunk. Tudjuk, hogy vannak mérföldkövek, amiket el kell érni, ezért folyton aggódunk, hogy lemarad. És már visszük is megnézetni, meg terápiára, meg fejleszteni.
Nem árt a hátamnak?

Ha a hátad, gerinced egészséges,

és jó technikával, a hátad szempontjaira odafigyelve hordozol, akkor nem. Érdekes, hogy vannak olyan krónikus hátfájások, amelyeket meg is szüntet a hordozás. Ezek olyan hátfájások, amelyek mögött nem áll szervi baj, hanem féloldalas izomgyengeség okozza őket. A hordozással erősödnek a hátizmok - bár a leginkább lábra és fenékre gyúrunk vele -, ami tökéletes terápiája ennek a fajta hátfájásnak.

Babahordozó-eszköz kölcsönzés

Így működik a hordozóeszköz-kölcsönzés

  • Egyszerre legfeljebb három babahordozó-eszközt kölcsönözhetsz.
  • A kölcsönzési díj a saját döntésed alapján 250, 300 vagy 350 Ft/nap hordozóeszközönként. 
  • Ha szeretnél kölcsönözni, de számodra  a kölcsönzési díj túl megterhelő, kérlek, jelezd ezt, és találunk megoldást!
  • A letéti díj 10 000 Ft hordozóeszközönként, amit teljes egészében visszakapsz, amikor a tiszta és ép hordozóeszközt visszahozod a megbeszélt határidőre: ezért ezt készpénzben kérjük.
  • A kölcsönzés feltétele, hogy elfogadd és aláírd a kölcsönzési szerződést, és kifizesd a kölcsönzési és a letéti díjat.
  • A kölcsönzés vásárlásra nem kötelez.
​Hogyan legyen a baba a hordozóban? Íme a lista a gyors ellenőrzéshez. Listánk minden hordozóeszközre és hordozási pozícióra egyformán érvényes.
Mindenhol állítható hordozót keresel?

Szűkítsük a hátrészt a baba terpeszméretéhez

Ezt akkor is megtehetjük, ha a hordozónak nincsen erre a célra saját, beépített alkatrésze. Létezik ugyanis a hordozókhoz egy olyan kiegészítő, ami ezt a célt szolgálja: a gumis szűkítőheveder.

Mikortól tehetem a babámat hátra?

Milyen lenne háton?

A babád a hátadon ugyanolyan szorosan rád simul, mintha elöl lenne. Háton hordozva is hallja a szívverésedet, veled rezdül, ugyanabban a biztonságos, egészséges és terheletlen pozícióban van a megfelelően használt eszközben, mint elöl. Te is érzed minden rezdülését a testeden: érzed, ha elalvóban van, mert elernyed rajtad, érzed, ha megijed, vagy ha lelkesen reagál valamire.

Hogyan öltöztessem a babát a hordozáshoz - hidegben?

Külön vagy együtt?

Az együtt öltözés azt jelenti, hogy hordozáshoz nem öltöztetjük be külön-külön a babát és magunkat, hanem a szobában szokásos ruhában vesszük magunkra a babát, majd olyan pulcsit/kabátot veszünk, ami jó kettőnkre együtt.

 

Mik az előnyei a közös öltözésnek?
Szülés után mikor kezdjem a hordozást?

A szülés utáni regeneráció a testünknek hatalmas feladat

Hat hétig tart, aminek az első két hete nagyon intenzív, a második két hete is intenzív még, a harmadik két hete már érezhetően sokkal könnyebb, de a test visszarendeződésének ez még mindig nagyon fontos időszaka.

Hogyan válasszak csatos hordozót?
Mi alapján válasszak? Melyik márka jó a babámnak?

Keresés