Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü
Itt jársz éppen: > Kezdőlap >

Babahordozás

Babahordozás

Első babánkat várom…

A legjobb helyen jársz!

15 év alatt rengeteg tudást halmoztunk föl alvás-altatás, szoptatás, hordozás, mozgásfejlődés, családi kommunikáció és életkori sajátosságok terén. Tudásunk elérhető online, cikkekben, az általunk ajánlott könyvekben és személyes konzultációinkon.

Most szeretném kezdeni a hordozást...

Kendőtől csatosig sok eszköz közül választhatsz!

Kezdd videósorozatunkkal, majd olvasd el cikkünket, ahol felsoroltuk a szóba jöhető eszközöket és továbbléphetsz a leírásokhoz.

Milyen magasra tegyem a babámat a hátamon?

A rövid válaszunk:

... ahogy nektek a legkényelmesebb.

Bővebben: végigvesszük a szempontokat, válassz!

Hordozós dilemma: és miben vigyem a cuccomat?!

Gyerekkel mindig vinnem kell valamit magammal, és minél több/kisebb gyerekkel indulok el otthonról, annál többet. Íme a tippjeink, hogy könnyebb legyen.

Hordozós kabátok

A Hordozóházban varratott kabátok

Elölhordozós kabát

A te saját kabátodat alakítjuk át hordozós kabáttá. A kabátod az általad igényelt hosszban kap egy általad választott színű polár- és/vagy softshell betétet. A betét a kabát fajtájától függően cipzárral vagy gombbal rögzíthető a kabátra. A bővítő betét bőségét a fenti és az alsó részén is gumi és rugós zsinórvég segítségével állíthatod tetszőlegesen. Az így kapott kabát várandós kabánként is jól működik. A betétet bármikor egyszerűen kiveheted a kabátból, és visszakapod az egyszemélyes kabátodat.

Csatos hordozók

A csatos hordozókat méltán szeretik oly' sokan, hiszen gyors és egyszerű velük magunkra venni a gyereket. Kényelmes, hogy felvétel közben nem lógnak le a földre. Sokan ránézésre vagy felpróbálva hátizsákhoz hasonlítják őket, mert a vállpántjaik hátizsákszerűek, és mert ha rajtunk vannak, az érzet is hasonló a vállunkon, mintha hátizsákot vinnénk.

Minddel lehetséges elöl és háton hordozni, és van, amelyik csípőn hordozásra is alkalmas. Ezeket onnan ismered meg, hogy  a vállpánt alján nemcsak az állításhoz szükséges heveder, hanem kicsatolható csat is van.

Szülés után mikor kezdjem a hordozást?

Fizió csatos hordozó Love Radius


A szülés utáni regeneráció a testünknek hatalmas feladat

Hat hétig tart, aminek az első két hete nagyon intenzív, a második két hete is intenzív még, a harmadik két hete már érezhetően sokkal könnyebb, de a test visszarendeződésének ez még mindig nagyon fontos időszaka.

Hogyan öltöztessem a babát a hordozáshoz - hidegben?

Külön vagy együtt?

Az együtt öltözés azt jelenti, hogy hordozáshoz nem öltöztetjük be külön-külön a babát és magunkat, hanem a szobában szokásos ruhában vesszük magunkra a babát, majd olyan pulcsit/kabátot veszünk, ami jó kettőnkre együtt.

 

Mik az előnyei a közös öltözésnek?
Mikortól tehetem a babámat hátra?

Milyen lenne háton?

A babád a hátadon ugyanolyan szorosan rád simul, mintha elöl lenne. Háton hordozva is hallja a szívverésedet, veled rezdül, ugyanabban a biztonságos, egészséges és terheletlen pozícióban van a megfelelően használt eszközben, mint elöl. Te is érzed minden rezdülését a testeden: érzed, ha elalvóban van, mert elernyed rajtad, érzed, ha megijed, vagy ha lelkesen reagál valamire.

Keresés