Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Szövött hordozókendő

     ► A nagy klasszikus előre, csípőre vagy hátra, akármilyen kicsi babával vagy nagy gyerekkel, bármely testalkathoz

 

Mekkora babához használható?

A születés pillanatától akármeddig.


Milyen pozíciókban használható?

Elöl, csípőn és háton.


Előnyei

Rendkívül sokoldalú hordozóeszköz: számtalan kötésmódból válogathatunk elöl, csípőn és háton is az élethelyzetünknek, a testalkatunknak, a preferenciáinknak megfelelően. Választhatunk kötést akár aszerint is, hogy egy, kettő vagy három rétegben szeretnénk, hogy a babán legyen a kendő. Az egyes kötésmódok jól átvariálhatóak egymásba: a háton lévő babánkat csípőre tehetjük, ha pl. szopni szeretne, vagy éppen a csípőn elaludt babánkat hátra tehetjük, hogy kicsit könnyebben lehessünk.

Sokféleképpen lehet benne szoptatni.


Hátrányai

A hordozókendők pontos, helyes, kényelmes használatának a megtanulásához kell a legtöbb idő és kitartás a hordozóeszközök közül.

Kötözés közben leér a földre.


Mire figyelj, amikor szövött hordozókendőt választasz?

A hosszára: kérd hordozási tanácsadónk segítségét, hogy a szempontjaid és a testkalkatod figyelembevételével kitaláljátok, hogy milyen hosszú kendő a nektek való. Ez a cikkünk is adhat támpontokat vagy ez a videónk.

A minőségére, ami múlik a szövésén, a fonal vastagságán, az anyag sűrűségén stb.

Van, aki a lengébb kendőket szereti: így kevesebb anyagot kell mozgatni, és a lengébb szellősebb, könnyedebb viselet. Mások a sűrűbbek mellett teszik le  a voksukat: ezek jobban támogatják a hordozó személyt nagy súlyú babák hordozásakor, kevésbé vágnak, nyomnak, mint a vékonyabbak.

Az anyagösszetételére. A legtöbb hordozókendő 100% pamut vagy biopamut. A kevertszálas kendők a keverés arányában hordozzák a pamut melletti másik anyag tulajdonságait, azaz például egy 50% len és 50% pamut kendő eléggé gyűrődős, hűvös, kellemes tapintású a lentől, és jól köthető, rugalmasan idomuló, mégsem a végletekig gyűrődő a pamuttól.

A szegésekre, a középjelzésre, a szín- és hátoldalra: technikai segítséget jelent kötözés közben, ha a kendő két hosszanti szegése különböző színű, ha van jól tapintható középjelzés a kendő mindkét hosszanti oldalán, illetve ha a kendő színe és visszája különböző színű.


Megbízható szövött hordozókendő márkát keresel?

Ajánljuk választékunkat, hiszen azért ezeket áruljuk, mert ezekkel maximálisan elégedettek vagyunk:

Kipróbálásra és kölcsönzésre tartunk sok más márkát is, hogy megtaláld az igazán kedvedre valót.


Hordozási tanácsadónk örömmel segít

...a választásban, és bármely további kérdésedre szívesen válaszol. Állunk rendelkezésedre személyesen a Hordozóházban, és e-mailen, telefonon is.

Rendezés:

Keresés