Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü
Itt jársz éppen: > Kezdőlap >

Babahordozás

Babahordozás

Meddig jó?

A hordozóeszközöket kétféleképpen lehet kinőni

  1. Kinőheti a gyerek: hiszen a hordozó addig jó rá, amíg a hordozós pozíciót meg tudjuk vele támasztani.
  2. Vagy pedig az egyre nehezebb gyerekkel használva a hordozót, a hordozás nekünk válhat megterhelővé, kényelmetlenné.
Milyen ruhát adjak rá?

Nem szabad rugiban hordozni?

Dehogynem.

Akkor mindegy, milyen ruhát adok rá? Mutatunk néhány szempontot, amelyekre érdemes figyelned.

Milyen eszközt válasszak? Ez a leggyakoribb kérdés, amit feltesztek élőben a Hordozóházban vagy csoportjainkban. Sokszor két sor a kérdés, de válaszolni nem tudunk két sorban.
Túl szoros? Több hely kell neki? Ha a babádat hordozod, szorosan hozzád simul. Egy eszközben vagytok, érzed minden rezdülését, ő is érzi minden rezdülésedet. Együtt vagytok az eszközben. Ha neked van elég helyed egy nagy levegőre, akkor a babádnak is van rá bőven. Legyen annyira szoros, hogy a baba felsőteste ne tudjon eltávolodni tőled, együtt mozduljon a testetek.
Melyik a legjobb hordozóeszköz?

Amikor ezt a cikket írtuk, még nem ismertünk titeket. Sőt, most te olvasod a válaszunkat, de holnap már másvalaki fogja. Ezért a válaszunk itt nem lehet személyre szabott, csak általános. Általánosságban pedig nincsen legjobb hordozóeszköz.

Ugyanis minden hordozónak vannak előnyei és hátrányai - nincsen olyan hordozó, ami minden szempontból jobb lenne, mint a többi. Instant válasz tehát nincs a kérdésedre. De ne veszítsd kedvedet - segítünk, és kitaláljuk, hogy nektek melyik a legjobb!

Hogyan öltöztessem a babát a hordozáshoz - hidegben?

Külön vagy együtt?

Az együtt öltözés azt jelenti, hogy hordozáshoz nem öltöztetjük be külön-külön a babát és magunkat, hanem a szobában szokásos ruhában vesszük magunkra a babát, majd olyan pulcsit/kabátot veszünk, ami jó kettőnkre együtt.

 

Mik az előnyei a közös öltözésnek?
Hogyan hordozzam a fejét nem tartó babámat?

Már az újszülött baba is megemeli a fejét.

Első pillanattól képes rá, még csak picit emeli meg, le is ejti hamar, hiszen nagy és nehéz a feje, de a belső programja arra sarkallja, hogy ébren mindig emelgesse a fejét.

Hogyan válasszak csatos hordozót?
Mi alapján válasszak? Melyik márka jó a babámnak?
Mindenhol állítható hordozót keresel?

A formázott babahordozó eszközök (avagy kenguruk) adott mérettartományban használhatóak egy babának. Hogy ez a mérettartomány mekkora, az leginkább attól függ, hogy mennyire alakítható, állítható a babára az eszköz. Mindenhol állíthatónak azokat az eszközöket szokták hívni, amiben beépített állítási lehetőségek vannak, tehát a babát körülölelő rész mérete bevarrt megoldásokkal változtatható.

A hordozó személy alkatára minden formázott eszköz (az állítható és a fix méretezésű is) jól állítható a váll- és derékpántok segítségével.

A szövött kendő a legjobb a kisbabáknak, ugye?

Mi kell a babának?

A babának - legyen bármilyen kicsi - nem erre vagy arra a hordozóra van szüksége, hanem mindenekelőtt a testközelségre; arra, hogy rajtad legyen. És arra még, hogy biztonságos, kényelmes, terheletlen, egészséges pozícióban legyen rajtad.

Keresés