Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Bővebben az ÁSZF-ben olvashatsz róla. 
Elfogadom
Menü

Babahordozó-eszközök történeti és néprajzi gyűjteménye

Ár:
0 Ft

Miben és hogyan vitték a babáikat eleink itt és a Föld távoli tájain?

Tobzódj interaktív gyűjteményünkben, és próbáld ki a régi idők és távoli tájak babahordozóit! Köss magadra teljesen élethű fogású és realisztikusan nehéz gyakorlóbabát úgy, mint az inuitok, a hmongok vagy a sváb asszonyok. Ne ijedj meg, segítünk, hogy hogyan kell, vagy akár rád is kötjük.

Elérhetőség: Van szabad időpont

Leírás

Mi mindent találsz a gyűjteményben?

  • Magyarországi babahordozó-eszközöket a múlt század elejétől fogva: a textilektől a háti kosáron keresztül a 90-es évek kengurujaiig.
  • A világ különböző részein régen és ma is használt hordozókat az inuit amautitól kezdve az Afrika-szerte használt kangán át az indonéz szelendángig.
  • A ma elterjedten használt nagy hordozóeszköz-márkák első próbálkozásait, amiből kifejlődtek a ma forgalomban levő darabok. 
  • Tárgyakat és képi anyagokat, amik lenyomatai annak, hogy hogyan része a mindennapi a kultúránknak a babahordozás: hordozós Lego figurákat, hordozós könyvillusztrációkat, izgalmas prospektusokat stb.
  • A gyűjteményt a Hordozóház könyvtárának babahordozás-gyerekgondozás témájú néprajzi és kulturális antropológiai gyűjteménye egészíti ki. A könyvtár teljes katalógusát és a kölcsönzés feltételeit itt láthatod.

A gyűjtemény önállóan és vezetéssel is látogatható

Helyszín: a HordozóházA vezetés egyórás, interaktív program, ami során mindent kézbevehetsz és kipróbálhatsz, ami a szakavatott segítségnek és a Hordozóház saját fejlesztésű gyakorlóbabáinak köszönhetően valódi hordozási élményt ad.

A látogatásodhoz egyeztess időpontot a gyűjtemény alapítójával és gondozójával, Szabó Verával a +36209319854 telefonszámon vagy a vera@hordozo.hu e-mail címen.

Az interaktív vezetés díja:

  • 1-2 látogató esetén 9800 Ft/fő
  • 3 főtől 6800 Ft/fő
  • 10 főtől 4500 Ft/fő

Gyűjteményünk közérdekű kulturális érték, Gyűjtemény-nyilvántartási azonosítója: 300350 

Keresés