Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Bővebben az ÁSZF-ben olvashatsz róla. 
Elfogadom
Menü
Itt jársz éppen: > Kezdőlap >

Bugyikenguru

Bugyikenguru

Bugyikenguru

Erőssége

A bugyikengurukban csábító, hogy könnyen és gyorsan lehet velük fölvenni a babát. Általában pántjaik, csatjaik és hevederjeik vannak, de van olyan is, amelyik kötözős. Nagy segítséget jelentenek a hétköznapokban, testközelbe kerül velük a baba, és nagyon sokat könnyítenek a dolgunkon ahhoz képest, mintha kézben cipelnénk őt.


Gyenge pontja

Azokat a kengurukat hívjuk bugyikenguruknak, amelyeknek a baba két lába közé kerülő része olyan keskeny, hogy a baba lábát nem tartják terpeszben, azaz a hordozó alja bugyira emlékeztető alakú. Sokan azért választják őket, mert a baba hátát támasztó részük merev - persze nem mind ilyen, nagyon sokféle bugyikenguru van.

Elsőre úgy tűnhet, hogy a merev hátrész a hát jó megtámasztásának a záloga, valójában éppen fordítva van: puha és jól állítható hátrésszel tudjuk a baba hátát stabilan megtámasztani abban a pozícióban, ami a mozgásfejlődésének éppen megfelelő, legkényelmesebb és terheletlen testhelyzet.

A bugyikenguruk tervezőinek nem ez a pozíció lebegett a szemük előtt a hordozó tervezésekor - ez már a hordozó alján, a bugyi-részen is látszik, hiszen a baba csípőjének és hátának is a terpesz, a széles alátámasztás az előnyös.


És ha nekem bugyikengurum van, hogyan használjam?

Ha ismerjük a fönti, sok szempontból nagyon előnyös pozíciót, és kreatívan használjuk a hordozóeszközt - sőt, akár bevetünk a kezünk ügyébe eső egyszerű eszközöket is, pl. textilpelenkát, sálat stb. -, akkor egy-egy bugyikenguruval meglepően jól elérhetjük a kívánt pozíciót.

Általában azonban a bugyikenguruk a gyereknek és a hordozójának is sokkal kényelmetlenebbek és megterhelőbbek, mint azok a hordozók, amelyeket a baba szükségleteit jobban ismerve terveztek.

Ha a hordozástól azt várod, hogy korrigálja a babád meglévő ortopédiai eltérését, izomtónuseloszlási zavarát vagy más mozgásszervrendszeri/neurológiai problémáját, illetve ha a babádnak efféle korrekciókra van szüksége, akkor ne bugyikenguruban hordozz!


Szívesen segítünk benne, hogy hogyan hozhatod ki a bugyikengurudból a legtöbbet

...és hordozási tanácsadónk bármely további kérdésedre örömmel válaszol. Állunk rendelkezésedre!


                                              

Keresés