Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü
Itt jársz éppen: > >

Blog

Még több infóra vágysz?
► Irány a szakértői oldal!
Dehogy vagyok rossz alvó! (Egy kisbaba vallomása) Te, Mama, figyelj már, nekem égnek áll ez a pici hajam, valahányszor azt mondod, hogy rossz alvó vagyok!
Az anyaság és a kiégés – kíméletlenül őszintén, nem csak anyáknak. Beszélgetés Ónodi Ágival Neked is a nemzetközi nagyvállallatnál öltönyben rohangáló menedzserek és a kosztümös középvezetők jutnak eszedbe a burnout (kiégés) kapcsán? Pedig a világ legdurvább munkahelye messze nem a multi. Hallgasd meg, hogy akkor melyik.
Mindenhol állítható hordozót keresel?

Szűkítsük a hátrészt a baba terpeszméretéhez

Ezt akkor is megtehetjük, ha a hordozónak nincsen erre a célra saját, beépített alkatrésze. Létezik ugyanis a hordozókhoz egy olyan kiegészítő, ami ezt a célt szolgálja: a gumis szűkítőheveder.

A szövött kendő a legjobb a kisbabáknak, ugye?

Mi kell a babának?

A babának - legyen bármilyen kicsi - nem erre vagy arra a hordozóra van szüksége, hanem mindenekelőtt a testközelségre; arra, hogy rajtad legyen. És arra még, hogy biztonságos, kényelmes, terheletlen, egészséges pozícióban legyen rajtad.

Ezt a pozíciót könnyen megfigyelheted (szívesen megmutatjuk neked) úgy, hogy a babád - vagy egy élethű gyakorlóbaba - a kezedben van. Ilyenkor a baba terpeszben van, a térde föl van húzva magasabbra, mint a popsija, a háta gömbölyű, az álla alatt van legalább két ujjnyi szabad hely. Ezt a pozíciót szeretnénk megtámasztani a hordozóban.


Csak a szövött hordozókendő (és a karikás kendő) tudja mindezt?

Mikortól tehetem a babámat hátra?

Milyen lenne háton?

A babád a hátadon ugyanolyan szorosan rád simul, mintha elöl lenne. Háton hordozva is hallja a szívverésedet, veled rezdül, ugyanabban a biztonságos, egészséges és terheletlen pozícióban van a megfelelően használt eszközben, mint elöl. Te is érzed minden rezdülését a testeden: érzed, ha elalvóban van, mert elernyed rajtad, érzed, ha megijed, vagy ha lelkesen reagál valamire.

Ha leteszem, sír! Ha felveszem, megszakadok! Akkor most mi a fenét csináljak?!
  1. Mi a baba igénye, mire van szüksége?
  2. Hogyan legyek vele itt és most?

Mi azt mondjuk: ez két különböző kérdés. 

“Csak anya”

Nézzük csak, mit is csináltál ma? 

Dolgoztál menedzserként, animátorként, logisztikusként, coach-ként, szociális gondozóként, pszichológusként, taxisként, higiéniai szakasszisztensként és személyi titkárként? És ezek után a fórumban azt írod, hogy #csakanya vagy?! 

Esőcseppek

Néztétek mostanában a pocsolyába gyűlő esőcseppeket?

​És megláttátok a szabályos gyűrűket, amiket maguk körül vetnek? Így vagyunk a babák körül mi, felnőttek is.
Hogyan öltöztessem a babát a hordozáshoz - hidegben?

Külön vagy együtt?

Az együtt öltözés azt jelenti, hogy hordozáshoz nem öltöztetjük be külön-külön a babát és magunkat, hanem a szobában szokásos ruhában vesszük magunkra a babát, majd olyan pulcsit/kabátot veszünk, ami jó kettőnkre együtt.

 

Mik az előnyei a közös öltözésnek?

Keresés