Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Kötős kenguruk (mei taiok)

     ► A mei tai-okról általában

(Márkánként külön-külön ld. őket lent, a cikk alatt.)

 

Mennyire egyszerű és gyors a használatuk?

A kötős kengurukat gyorsabb és könnyebb magunkra venni, mint a kötözős kendőket, viszont kb. ugyanennyivel macerásabbak, mint a legegyszerűbb hordóeszközök (például a csatosok és a Bondolino).

Ehhez hasonlóan összérzetben is valahol a kendők minden-ponton-pont-úgy-ölel-ahogy-én-akarom és a csatosok hátizsák-érzete között vannak.

Miért? Mert bár hátrészből és pántokból állnak, mint a csatosok, de a csatosokkal ellentétben a mei taiok hátrésze és pántjai sík alakúak, ezért aztán mi dolgunk magunkra alakítani azokat.


Mekkora a legkisebb baba, akinek jó, és meddig használható?

Hogy az adott mei tai mekkora gyereknek jó, az a hordozó méretezésétől függ. Nincsen olyan mei tai, ami a születés pillanatától akármeddig jó volna. Ha egy mei tait a születés utáni időkre terveztek (ún. bébi tai), akkor a hordozós kor végére már túl kicsi lesz; ha pedig nagyobb babákra jó, akkor az egész kicsiknek biztosan túl nagy lesz.


Mire figyelj, mielőtt mei tait vásárolsz?
  • Az alapanyagokra: A csúszós és/vagy "tartás nélküli", laza szövésű textilből készült eszköz pántjait nem lehet (jól) teríteni, illetve a terítést nem őrzik meg, amitől aztán nehezebb vinni a gyereket.
  • A pántok szélességére és a párnázás minőségére. A túl keskeny pántok csak kis helyen osztják el a súlyt, ami kényelmetlen. A szegényesen vagy nem megfelelő (formavesztő) tömőanyaggal bélelt derékpántok összeesnek, összezsugorodnak a gyerek súlya alatt, a vállpántok pedig meghúzzák a vállat, hiszen az ide eső súlyt a bélelés helyett a váll viszi el.
  • A méretezésre és a szabásra: bár a mei tai első ránézésre rendkívül egyszerű hordozónak néz ki, a kialakítás részleteiben (pl. a hátrész szélességének és magasságának az aránya, a pántok és a hátrész által bezárt szögek stb.) egész kis változtatás is megváltoztatja azt, ahogyan a hordozó körülöleli a babát vagy ahogyan téged terhel.

Megbízható mei tai márkát keresel?

Ajánljuk választékunkat, hiszen azért ezeket áruljuk, mert ezekkel maximálisan elégedettek vagyunk:

Kipróbálásra és kölcsönzésre tartunk sok más márkát is, hogy megtaláld az igazán kedvedre valót.


Hordozási tanácsadónk szívesen segít a választásban

...és bármely további kérdésedre örömmel válaszol. Állunk rendelkezésedre!

Rendezés:

Keresés