Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü
Itt jársz éppen: > Kezdőlap >

Altatás

Altatás

Alvásról, altatásról az egész család pihentségéért.
Hol aludjon a baba?

Féléves korig

A baba féléves koráig úgy a biztonságos, hogy ha mindig egy szobában vagytok vele, amikor alszik. Igaz ez az éjjelekre és a nappalokra is. Az ilyen pici babáknak létkérdés, hogy a mi zajainkat hallják akkor is, ha alszanak. Ennek hiányában még jelezni sem tudják úgy az igényeiket, mintha mi is ott lennénk, nem hogy mi reagáljunk a jelzéseikre! Márpedig ha nem jeleznek, vagy mi nem reagálunk érzékenyen a baba jelzéseire, akkor a baba gyarapodása, sőt akár az élete is veszélybe kerülhet.

Ha mindig egy szobában vagytok, akkor könnyen, gyorsan tudsz reagálni – akár álmodban is! – a babád minden apró jelzésére.

Együttalvás – de hogyan? Tippek alvási elrendezésekre

A éjszakai testközelség áldásait akkor élvezhetitek, ha a baba karnyújtásnyi távolságon belül alszik hozzátok képest. Ezt sokféleképpen meg lehet oldani, és ahogy a gyerek(ek) nő(nek), vagy akár a ti igényeitek is változnak, érdemes rugalmasan változtat(gat)ni, hogy hogyan alszotok együtt. Gyakorlati tippeket szeretnénk itt adni a megvalósításhoz a teljesség igénye nélkül, tömören, gondolatébresztőként.

Első babánkat várom…

A legjobb helyen jársz!

15 év alatt rengeteg tudást halmoztunk föl alvás-altatás, szoptatás, hordozás, mozgásfejlődés, családi kommunikáció és életkori sajátosságok terén. Tudásunk elérhető online, cikkekben, az általunk ajánlott könyvekben és személyes konzultációinkon.

Dehogy vagyok rossz alvó! (Egy kisbaba vallomása) Te, Mama, figyelj már, nekem égnek áll ez a pici hajam, valahányszor azt mondod, hogy rossz alvó vagyok!
DRRRASZTIKUS ALVÁSTRÉNING®

Hölgyeim és Uraim!
VILÁGSZENZÁCIÓ! A Hordozóház szakértőjének DRRRASZTIKUS ALVÁSTRÉNING®-je!

Meddig normális, hogy a gyerekem ringatva/szoptatva/cumival/cumisüveggel alszik el és alszik vissza?

Avagy meddig normális, hogy a gyerekem ringatva/szoptatva/cumival/cumisüveggel alszik el és alszik vissza?


Hosszú az az érési folyamat

...amin túljutva az embergyerek segítség nélkül, könnyedén alszik el. Ez a segítség sokféle lehet, mert a pihenésre vágyó szülők találékonysága kiapadhatatlan: szoptatás, cumi, cumisüvegből folyó tej, ringatás, hordozás, babakocsiban tologatás, esetleg autóban zötykölődés és mindenféle személyes kis szokások és trükkök. Még hároméves kor után is teljesen normális, ha a gyerekünknek az elalváshoz szükséges biztonságot a mi testközelségünk nyújtja, és sok családban megmarad, hogy mesével, beszélgetéssel, énekkel altatjuk a nagyobbakat akkor is, mikor már réges rég tudnak olvasni és sokkal szebben énekelnek nálunk. Este együtt lenni jó - és ez életkortól független: nekünk felnőtteknek is jól esik a testközelség nyújtotta biztonság elalváskor. Nyugodtabban, mélyebben és jobban alszunk, ha szerető párunk otthon van, és mellénk bújik. Több kutatás beszámol arról, hogy akár a háziállataink jelenléte is biztonságot nyújthat, megnyugvással tölthet el minket.

Keresés