Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü
Itt jársz éppen: > Kezdőlap >

Altatás

Altatás

Alvásról, altatásról az egész család pihentségéért.

 

Ajándékot ígértem, amit azonnal elküldök neked.

Hozzáférést kapsz 3 videóhoz a 21 részes Alvás, altatás 0-3 éves korig  Amit minden szülőnek tudni kell! című videósorozatunkból.

Kérlek, add meg, hogy hova küldjük a hozzáférést, és légy szíves add meg gyermekeid születési évét és hónapot.
Az adatkezelési tájékoztató elfogadásával biztosítod, hogy kizárólag a gyermekeid életkorához illő ajánlatokkal zavarjunk, azaz ha iskolás csemetéid vannak, ne nyomuljunk babahordozó és pelenka akciókkal. Ha így benne vagy, tölts ki mindent és azonnal küldjük a videókat.

 


Hol aludjon a baba?

Féléves korig

A baba féléves koráig úgy a biztonságos, hogy ha mindig egy szobában vagytok vele, amikor alszik. Igaz ez az éjjelekre és a nappalokra is. Az ilyen pici babáknak létkérdés, hogy a mi zajainkat hallják akkor is, ha alszanak. Ennek hiányában még jelezni sem tudják úgy az igényeiket, mintha mi is ott lennénk, nem hogy mi reagáljunk a jelzéseikre! Márpedig ha nem jeleznek, vagy mi nem reagálunk érzékenyen a baba jelzéseire, akkor a baba gyarapodása, sőt akár az élete is veszélybe kerülhet.

Ha mindig egy szobában vagytok, akkor könnyen, gyorsan tudsz reagálni – akár álmodban is! – a babád minden apró jelzésére.

Együttalvás – de hogyan? Tippek alvási elrendezésekre

A éjszakai testközelség áldásait akkor élvezhetitek, ha a baba karnyújtásnyi távolságon belül alszik hozzátok képest. Ezt sokféleképpen meg lehet oldani, és ahogy a gyerek(ek) nő(nek), vagy akár a ti igényeitek is változnak, érdemes rugalmasan változtat(gat)ni, hogy hogyan alszotok együtt. Gyakorlati tippeket szeretnénk itt adni a megvalósításhoz a teljesség igénye nélkül, tömören, gondolatébresztőként.

Dehogy vagyok rossz alvó! (Egy kisbaba vallomása) Te, Mama, figyelj már, nekem égnek áll ez a pici hajam, valahányszor azt mondod, hogy rossz alvó vagyok!
DRRRASZTIKUS ALVÁSTRÉNING®

Hölgyeim és Uraim!
VILÁGSZENZÁCIÓ! A Hordozóház szakértőjének DRRRASZTIKUS ALVÁSTRÉNING®-je!

Meddig normális, hogy a gyerekem ringatva/szoptatva/cumival/cumisüveggel alszik el és alszik vissza?

Avagy meddig normális, hogy a gyerekem ringatva/szoptatva/cumival/cumisüveggel alszik el és alszik vissza?


Hosszú az az érési folyamat

...amin túljutva az embergyerek segítség nélkül, könnyedén alszik el. Ez a segítség sokféle lehet, mert a pihenésre vágyó szülők találékonysága kiapadhatatlan: szoptatás, cumi, cumisüvegből folyó tej, ringatás, hordozás, babakocsiban tologatás, esetleg autóban zötykölődés és mindenféle személyes kis szokások és trükkök. Még hároméves kor után is teljesen normális, ha a gyerekünknek az elalváshoz szükséges biztonságot a mi testközelségünk nyújtja, és sok családban megmarad, hogy mesével, beszélgetéssel, énekkel altatjuk a nagyobbakat akkor is, mikor már réges rég tudnak olvasni és sokkal szebben énekelnek nálunk. Este együtt lenni jó - és ez életkortól független: nekünk felnőtteknek is jól esik a testközelség nyújtotta biztonság elalváskor. Nyugodtabban, mélyebben és jobban alszunk, ha szerető párunk otthon van, és mellénk bújik. Több kutatás beszámol arról, hogy akár a háziállataink jelenléte is biztonságot nyújthat, megnyugvással tölthet el minket.

Keresés