Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Bővebben az ÁSZF-ben olvashatsz róla. 
Elfogadom
Menü

A szoptatás női művészete - könyv az anyatej téma szakértőitől

Ár:
6.990 Ft
Ki gondolná, hogy a szoptatás problémákkal járhat?

Legyen kéznél egy megbízható anyatej- és szoptatási mindentudó

Újszülött kisbabás és totyogó nagy babás anyukák elhagyatottság érzése a legjobb családban sem ritka, különösen az anyaság egyik legnyilvánvalóbb tevékenysége, a szoptatás problémáival szembesülve. Ha nem jön az anyatej, bizony az probléma, amit nem tudsz elodázni, hiszen a pici babád ott sír a karjaidban a megoldásért.

A "Szoptatás női művészete" című könyv az egyik leghasznosabb gyermekváró olvasmány, de aktuális lesz a 2 hetes és a 6 hetes babádnál is, sőt a fogzási problémák és az alvásproblémák is előkerülnek. Minden problémára adunk megoldást a híres amerikai könyv magyar adaptációjában magyar anyukáknak a babáikról és az anyatej kálváriáról szóló történeteivel, magyar élethelyzetekben.

Elérhetőség: Raktáron

Leírás

A magyar anyukák történeteivel színesített amerikai (de erősen magyarított!) könyvadaptáció választ ad a szoptatás felmerülő kérdéseire. A lebilincselően olvasmányos történetek magyar szereplői minden gyermekét szoptató anyukának rokonszenvesek lesznek, könnyű lesz azonosulni problémáikkal. Mivel a könyv adaptáció, a kiadó által hozzáadott történeteket magyar anyukák(!) mesélik el.

Mit mond a könyv a szoptatásról?

A leggyakoribb "nincs anyatejem mit tegyek" kérdéstől indulva leírja, mitől indul el az anyatej termelése és megismerkedhetünk a tejszaporítás fortélyaival. Sok újat tanulhatunk az anyatej termeléséről és az emlők működéséről. Ezek ismeretében más szemmel figyeljük saját melleink működését és a helyes szoptatáshoz fontos körülményeket. Tudni fogjuk, hogyan helyes az anyatej tárolása, hogyan sikeres az anyatej növelése, mennyiségének serkentése, mitől lesz még több anyatej, mit kell tenni ha egyáltalán nincs anyatej.

A anyukák szempontjai mellett a babák táplálkozási szokásait is elmagyarázza, így fény derül az először ijesztő jelenségre, amikor "bukik" a baba.

Mit fog megoldani a "Szoptatás női művészete" című könyv?

Elmagyarázza a fájdalmak keletkezését és azok helyes kezelését. Taglalja a kisebesedett mellbimbókra ajánlott bimbóvédő kenőcsök, bimbóvédő krémek, készítmények hatását és a mellgyulladás okait. Tudományosan foglal állást a mell szülés előtti fizikai előkészítése és a szoptatásra való lelki felkészülés ügyében.

Az anyatej ideális áramlását segítő szoptatási pozíciók mellett arra is kitér, hogy milyen gyakran szoptassunk, vagy milyen életkorig javasolt az anyatejes táplálás. Segít megakadályozni az anyatej korai elapadását, hogy ne kelljen tápszeres pótlásra átállni. Természetesen a pótlás művészete is a könyv fontos tartalma.

Részletesen elmagyarázza az igény szerinti szoptatás lényegét, hogy ne a szoptatás "előírt" gyakorisága szerint állítsuk az ébresztőórát. Tanácsokkal lát el, hogyan vegyük észre a rengeteg egyforma sírás között mi jelzi legjobban, ha a baba szopizni szeretne.

Minden anyukát megnyugtat, hogy a szükséges anyatej mennyiség egyrészt a fejlődéstől függ, másrészt szabályozható, amihez részben csak a pelusokat kell jobban megfigyelni. Az anyatejtöbblet és anyatejhiány kezelésére is ad tanácsokat, hogy a baba megkapja amire szüksége van.

Mindent megtalálsz benne az anyatej összetételéről és hogy kismamaként helyes étrenddel hogyan tudod ezt befolyásolni. Minden tévhitet eloszlat a könyv a népszerű tiltó listákon felsorolt ételekkel kapcsolatban.

Miért vennéd meg, ha már nem az első babádat szoptatod?

Talán mert minden gyerek más, vagy mert igazolni/cáfolni szeretnéd a téged körülvevők tanácsait. Lehet, hogy egyszerűen csak többet akarsz tudni várandósan, kisbabás anyukaként, vagy éppen totyogót nevelő szülőként a szoptatásról, a kis-/nagybabás hétköznapokról, az evésről, az alvásról, fogzásról, fejlődésről és főleg a harmonikus együttlétről. Nagysikerű könyv, hiteles kiadói és szakmai háttérrel (La Leche Liga), hazai példákkal, képekkel és történetekkel.

A könyv adatai

  • Puhafedeles.
  • Oldalszám: 480 oldal
  • Kiadó: La Leche Liga Magyarország Egyesület.
  • ISBN: 978-615-01-4700-0

Ha marad még kérdésed a szoptatásról

Szoptatós kérdésedben szívesen segítünk személyesen is. A lehetőségeket itt találod. Vagy keresd Toma Ildit személyesen az anyatej forródróton: 30/297-93-18 tomaildi@hordozo.hu

Videók

Keresés