Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Mekkora kendőt vegyek?

Mekkora kendőt vegyek?

Milyen kötéshez választasz kendőt?

A legpontosabban akkor tudod meg a neked való kendő hosszát, ha (szükség szerint jó segítséggel) felpróbálsz egy kendőt. Ha olyan kendőt szeretnél, amivel lényegében bármit meg tudsz kötni, akkor hosszú kendőt igénylő kötést érdemes próbálni. Ha egy bizonyos pozícióhoz, kötésmódhoz szeretnél kendőt, akkor pedig az adott kötést.


Ki fogja használni? Melyikünkhöz igazodjunk?

Ha többen szeretnétek használni a kendőt, és jelentős méretkülönbség van köztetek, mérlegelni kell, hogy

  • a kisebb személyre mérjük a kendőt, és a nagyobb választ/tanul magának rövidebb kendős kötéseket,
  • vagy a kisebb ember nem bánja, hogy megkötéskor hosszabb anyaggal, azaz többet dolgozik, mint amennyi feltétlenül szükséges lenne - cserébe a nagyobb is mindent meg tud kötni, amit csak szeretne.

Ha nem tudsz próbálni

Ha nincs mód személyes találkozóra, egy mindent (azaz a hosszú kendős kötéseket is) tudó kendő hosszát hozzávetőleg így ajánljuk.
  • 160-170 cm-es testmagasságig 410-440 cm-es kendő
  • 180-190 cm-es testmagasságig 450-490 cm-es kendő
  • a még nagyobbaknak 500-520 cm-es kendő

Az egyedi testalkatbeli különbségeket ilyenkor jobb híján figyelmen kívül hagyjuk – így az ajánlásunk természetesen pontatlanabb, mintha személyesen segíthetnénk. A szükséges kendőhossz nem csak a magasságunktól, hanem a szélességünktől is. Ha az átlagostól határozottan eltér az alkatod ilyen szempontból, akkor az egy méretet jelenthet fölfelé vagy lefelé.

Keresés